2019-01-21 14:19:50• hírek • Közlemény

Intés az őrzőkhöz – megemlékezés Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából

„S akik még vagytok, őrzőn, árván, / Őrzők: vigyázzatok a strázsán.” – Ady Endre idézetéből ihletve, Intés az őrzőkhöz címmel szerveznek megemlékezést Érmindszenten 2019. január 27-én.

Nemzetünk egyik legnagyobb költőjének, Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából ünnepséget szervez az Erdélyi Múzeum-Egyesület, a Kalotaszegi Református Esperesi Hivatal, az Érmindszenti Református Egyházközség és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Szilágy Megyei szervezete.

 

Az adyfalvai református templom ad otthont a délután 16:00 órakor kezdődő rendezvénynek, mely házigazdái: Gál Sándor református lelkipásztor (Érmindszent), Dr. Bajusz István, az EME Zilah és Vidéke Fiókszervezetének elnöke, Kovács Kuruc János történelem tanár, az EME Zilah és Vidéke Fiókszervezetének alelnöke. Vincze Minya István, Kalotaszeg református esperese hirdet igét, az éneket citerán Gáspár Attila és Szabó Attila kísérik.

 

Az ünnepen László László tart előadást Ady Endre életéről és emlékezetéről, majd Marosán Csaba kolozsvári színművész szavalata színesíti a megemlékezést. Az alkalom koszorúzással zárul a református templomban és az emlékház udvarán.

 

A szervezők minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak!

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: